Loyens & Loeff

Vastgoed

De Nederlandse vastgoedmarkt is weer volop in beweging. Het herstel in de markt is duidelijk ingezet en transacties in onroerend goed nemen in sterke mate toe. Ook projectontwikkeling wordt weer in gang gezet en diverse panden krijgen een nieuwe bestemming. Hierbij is markt- en dealkennis van essentieel belang.

U heeft als belegger, projectontwikkelaar of bouwbedrijf, maar ook als eindgebruiker allemaal iets gemeen: voor veel vraagstukken met betrekking tot vastgoed ontbreekt ofwel de tijd en/of de juridische, notariële en fiscale expertise om zaken vakkundig en efficiënt op te lossen. Met uw bedrijfskennis en onze vakkennis kunnen wij u adviseren en begeleiden op fiscaal en juridisch gebied.

We zijn gespecialiseerd in het begeleiden van vastgoedtransacties en -ontwikkelingen van kantoorpanden, woningen, winkels en logistiek vastgoed. Daarnaast hebben we specifieke kennis in huis om u juridisch en fiscaal te begeleiden op het gebied van hotel- en zorgvastgoed. Daarnaast adviseren wij over aanverwante aspecten zoals fiscaliteit, (grensoverschrijdende) structurering en financiering. Zo kunt u zich richten op zaken die voor uw core business van belang zijn.

Op elke vastgoedvraag een antwoord
Wij ondersteunen u graag bij fiscale en juridische vraagstukken in de vastgoedsector, zoals:

  • Opstellen en uitonderhandelen van diverse overeenkomsten zoals: (ver)koop-, aannemings-, ontwikkelings-, huur-, samenwerkings- en realisatie-overeenkomsten.
  • Uitvoeren van een (vendor) due dilligence-onderzoek
  • Algemene begeleiding bij transacties van begin tot einde
  • Inrichten van een optimale vennootschapsstructuur
  • Bijstaan in juridische procedures

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u direct contact opnemen met een van onze vastgoedexperts.